Varför spel i app framför webbläsare?

Varför ladda ner ett spel som en app och inte spela direkt i webbläsaren, undrar många – jo, för att fördelarna är många. Idag arbetar Google för att anpassa sin sökmotor på ett sätt som gynnar mobilanvändandet, eftersom söken görs oftare på mobilen än genom datorn. Det finns flera anledningar till varför appar generellt är bättre än webbläsare också. 

Ja, mobilspel är framtiden och om det råder egentligen ingen tvekan. Faktum är att allt fler föredrar att lägga en extra tusenlapp på en riktigt bra smartphone istället för att köpa en laptop. Den stationära datorn verkar vara helt förpassad till arbetsplatser och kontor. Men en sak laggar vi efter med: vi envisas med att spela spel i webbläsaren istället för att ladda ner appen. Varför är det så? Får vi spekulera tror vi att det här är en vändande trend, eftersom webbläsaren har många nackdelar mot appen.

Nackdelarna med att spela i webbläsare

  • Inte alltid anpassat efter mobil
  • Laggar mer
  • Offline helt uteslutet
  • Känsligare för vilken device du har
  • Kan inte betala bort reklam

Apparna uppdateras hela tiden och behovsanpassas i större utsträckning en webbläsarversionen. Så visst är det ibland mer värt att betala för en app än att försöka surfa runt på en webbläsarversion. Många upplever också att apparna är mer användarvänliga i den mån att man kan öppna och stänga den mer fritt, och att versionen du kan ladda ner som app generellt har snyggare layout. Dessutom tillkommer en hel del bra funktioner i en app som inte kan användas på webbläsare. Ta till exempel internetbanken och mobilbanken. På mobilbanken dyker knappsatsen upp naturligt medan det på internetversionen inte sker lika implementerat när du använder den.

Dessutom är appar snabbare än webbläsare och uppdateras också mer integrerat än en webbläsare som måste uppdateras mer manuellt, som en nyhetsapp till exempel.